Hold roen i sommervarmen - og ellers.

Firmalogo
Argus kompetanse
Sikkerhetsopplæring, kurs, anleggsgartner, arborist og nettbutikk.
Gå til innhold

Hold roen i sommervarmen - og ellers.

Argus kompetanse
Publisert by Chris i I det grønne · onsdag 24 mai 2017
Tags: Trærnabosjenanseenighetuenighetfølelser
I takt med at pollenet svever, sevja og temperaturene stiger, så har merkelig nok konfliktnivået en tendens til å følge etter...
Kanskje ikke så rart siden dette er den tiden av året da de fleste av oss gjerne vil være ute og nyte solen og varmen mens vi har det.
Og i tillegg har vi alle forskjellige ting som vi forbinder med det gode liv for denne årstiden
For noen er de grilling og soling, for andre ei hengekøye i skyggen osv., osv.
Oppi det hele fins det alltid noe i nabolaget som irriterer en eller annen - det er ikke til å unngå, siden vi jo alle tross alt har våre seregenheter og meninger om hvordan ting skal være.
Men uansett hvordan man vrir og vender på det, så fins det alltid minst to sider av samme sak i slike tilfeller og at vi kanskje må dyrke litt evnen til å se litt gjennom fingrene med ting.
Siden det også som oftest dreier seg om alle parters "hjem kjære hjem", så gjelder det å holde hodet kaldt og ikke gå helt "bananas" for å gjøre så godt man kan for sånn nogen lunde å bevare en viss harmoni i nærområdet.
En liten "kald dusj" når man føler at temperaturen stiger og hjertet banker litt ekstra i hetens stund, er å ta en litt grundigere sjekk i nyhetsflommen om all terror og krig som fins rundt om i verden, så er det kanskje litt enklere å ta litt mer fattede avgjørelser der man prater med motparten(e) så langt det lar seg gjøre. Hvis dette ikke nytter, så søk hjelp hos profesjonelle som kan hjelpe med å finne gode løsninger som alle parter kan godta hvis ting føles helt uholdbare.
Tross alt er det nok slik at de fleste av oss som regel må "svelge en kamel eller to" for at alle parter skal få levelige forhold. Vi trenger alle følelsen av å ha fått litt medhold for å kunne gi litt tilbake - og under slike forhold vil de fleste også kunne komme seg videre uten å hele tiden føle den store trangen til hevn.
Så lenge alle parter har jenket seg litt, så er alle like mye vinnere og tapere - hvis noe slikt må deles ut...

Litt små kjøreregler for å unngå å være den som skaper utrivelig stemning i nabolaget:
- Unngå å starte opp jordfresere, gressklippere, motorsager etc. på helligdager, kvelder og om natten, for da har de fleste fri og vil gjerne slappe av og kose seg uten alle utidige og unødvendige ekstra låter.

Er avslapping for deg å jobbe i hagen, så gjør gjerne det, men ingen har vondt av å bruke spaden, skyve ei trillebår, plante blomster, luke etc.  - ting som kan gjøres uten å lydforurense nabolaget.

Liker du ikke naboens tre/trær? Vel, du har faktisk ikke rett til å ta deg til rette og kappe det ned når du finner det for godt, for uansett hvordan du vrir og vender på det, så er det like fullt naboens...
Mange har nok fått seg ganske store overraskelser etter å ha "ordnet opp" etter hva som passer dem best og på egenhånd, for de har endt opp med å måtte rette opp i skadene igjen - og det kan bli vanvittig dyrt. Dyrt nok til at de fleste vil våkne opp og føle seg skikkelig avkjølt - for å si det mildt...
Her kan det være snakk om erstatningsbeløp opp i hundretusen - klassen hvis man har vært skikkelig ivrig i sin vei for å finne sin plass i solen...
 

Så ett tips til alle - med litt takt, tone og en smule diplomati kan ma komme langt her i verden - og ikke minst - beholde sårt tiltrengt ro og trygghet i sitt eget "lune rede".


                                                                                                                                                Med de beste hilsner og ønsker om en opplevelsesrik, fredlig og deilig sommer fra
                        Robin, Rune og Christine!
Robin Odden
Certification ID: NR-0041A

Sertifiseringsbevis

Argus kompetanse, Hvamsvegen 1340, 1929 Auli, Tlf. 930 93 549, Mail, Org. nr. 994 330 691
ISA sertifiseringslogo
Tilbake til innholdet